sâmbătă, 24 iulie 2010

Femeia victima sau femeia proasta?

Zice Miruna: Uitându-mă tot mai atent în jurul meu aşa, când mă ia cu plictis şi n-am altceva mai bun de făcut decât să-mi vâr nasu'n oala altuia, constat că e posibil ca, de fapt şi de drept, în anumite momente, contexte şi situaţii, să îi cam nedreptăţim pe bieţii bărbaţi în ce priveşte cantitatea de fericire pe care sunt capabili s-o stârnească-n consoartele lor.

Vorba e că ne-am obişnuit să-i catalogăm pe mulţi drept grobieni fără prea mari şanse de tratament. Practic, o seamă de nesimţiţi gata oricând să ne facă zile fripte, să ne trateze ca pe nişte dobitoace, să aibă de la noi un car de aşteptări şi, în schimb, să ne ofere puţină dragoste transpirată, surmenată, tracasată, lipsită de preludiu şi finalizată în ejaculări precoce.

Câte femei în jurul vostru nu cunoaşteţi care să se fi lamentat cât de cât recent că e oropsită acasă la dumneaei, că o surghiuneşte bărbată-său în bucătărie câte e ziulica de lungă, că nu se osteneşte măgaru' nici piaţa să i-o facă, că aşteaptă de la ea să cureţe casa bec, să-i gătească mereu supe şi ciorbe, să aibă seară de seară desertul preferat pe masă şi berea la-ndemână, dacă se poate chiar pe tăblia patului din dormitor şi, colac peste pupăză, mai are şi pretenţia să-i dea socoteală la fiecare centimă cheltuită şi mai ales, culmea!, să prezinte fluturaşu' de salariu la barosan de cum vine bănuţu', urmând ca dânsul, în chibzuinţa sa nemărginită, să aloce gologani pentru fiecare necesitate fix cât crede dumnealui de cuviinţă. Şi cum să nu creadă el corect, când el e capu' la familie?!

Pe de altă parte, aceleaşi dame văicăricioase pretind că nu primesc în schimb prea mare scofală. Din când în când le scot mămăligarii lor la o terasă cu mici ieftini, la carton. Se mai întâmplă, de asemenea, să le vină chef de un grătar de weekend şi asta-i iar tratariseala pentru femeia muncitoare şi, da, uneori aduc acasă un carton de prăjituri ca să-şi îndulcească şi să-şi scurteze ei drumul către scorbura prăfuită a nevestii. Cam maximum o dată pe lună, că stresul e mare şi nu mai suntem doar adolescenţi hormonizaţi să ne şadă gândul numa' la prostii. Las' c-ajunge şi-atât şi dacă dânsele nu cred să se adreseze în altă parte şi-or să vadă că alţii nici nu s-ar uita la dânsele, nici nu s-ar osteni să le pună mâna pe fund, d-apăi să le sărute pe gurile lor prin care sunt în stare să scuipe-atâta venin pe care numai ei, săracii, îl înghit voiniceşte, mama ei de treabă!

Ei bine, dacă stai aşa şi pleci urechea plină de emoţie la drama acestor iubite şi soţii izbite-n plex de soartă, parcă, parcă ţi se-nmoaie inima şi-ţi vine lacrima pe canal. Iar la un moment dat, când muierea insistă-n tragedia ei, îţi vine să tragi linie şi s-o anunţi că, după socotelile tale, dânsa nu poate fi decât proastă dacă se lasă terfelită în asemenea măsură şi dacă, mă rog, batjocura asta o face şi nefericită (unora le place, deh).

Atunci să vedeţi surpriză: dânsa se scutură niţel, precum câinele după ploaie, se-ndreaptă de spate, îşi drege glasu' şi zice că, de fapt, nu-i chiar aşa, că de fapt mai dă şi el cu mopu', o caută-n pat o dată pe săptămână, nu pe lună, şi o plimbă şi prin magazine după ţoale. Doar că uneori o cam enervează, şi de-aia zicea. De unde rezultă clar că nu ştim când minte muierea şi nici nu ne interesează. Însă, în spiritul unei etichetări echitabile, e bine să fim cu măsură când ne grăbim să dăm cu bâta-n cap mitocanului şi să ne gândim cu ce femeie are dânsul de-a face de fapt şi de drept: cu femeia victimă sau cu femeia pur şi simplu proastă?

vineri, 23 iulie 2010

O femeie mai putin pe lumea asta

După ce a consumat ieri două pahare cu bere, M. PAVEL, de 52 ani, din comuna Focuri, judeţul Iaşi a mers la o vecină unde se afla soţia sa M. DOINA, de 46 ani, solicitându-i să vină acasă. Aceasta a mai întârziat, ceea ce l-a supărat pe bărbat, care atunci când femeia a ajuns în dreptul porţii, a aruncat asupra ei o furcă cu două coarne din fier care s-a înfipt în pieptul acesteia.
Bărbatul s-a apropiat de victimă şi i-a scos furca din piept, iar femeia, după ce a mai mers aproximativ 8 m, s-a prăbuşit la pământ.
Procurorul criminalist a dispus internarea suspectului la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola Iaşi în vederea expertizării, acesta având antecedente psihiatrice, fiindu-i interzis consumul de băuturi alcoolice

miercuri, 21 iulie 2010

duminică, 18 iulie 2010