marți, 8 februarie 2011

Sa-i punem un tampon doamnei Udrea!


Sursa: Claudia STANCIU
Spuneam ieri ca singurul drept pe care il mai avem este dreptul la vot? M-am inselat. Puterea portocalie tocmai s-a hotarat sa ni-l taie. PDL a pregatit un proiect de lege care prevede ca primarii de sector din Bucuresti sa nu mai fie alesi de cetateni, prin vot, ci de Consiliul General al Capitalei.

Motivul oficial ar fi ca sectoarele Bucurestiului nu s-au dezvoltat unitar. Liberalii sustin, insa, ca madam Udrea, care s-a trezit sefa peste portocalele mecanice din Capitala, si care se viseaza acum primar general, vrea sa puna mana pe 2,5 miliarde de euro, cat insumeaza bugetele sectoarelor. Scopul ar fi ca toti cetatenii sa aiba acelasi confort, indiferent unde locuiesc. I-am putea banui de idei comuniste, daca am ignora evidenta intentiilor.

La ce ne mai putem astepta acum? La desfiintarea primariilor din toata tara. De ce locuitorii din Glamboaca sa nu beneficieze de confortul celor din Sibiu? La urma urmei, nici cei din Manzalesti, o comuna din judetul de bastina al Elenei Udrea, nu o duc la fel de bine ca si clujenii lui Emil Boc. O dulce dictatura ar elimina diferentele. Sa nu ne mai deranjam, asadar, si cu alegerea primarului. Sa ne vedem linistiti de munca si sa o lasam pe prima doamna a politicii romanesti sa ne conduca destinele. Poate ar fi bine sa desfiintam si firmele romanesti, sa lucram cu totii la multinationale, sa purtam uniforme (portocalii), sa facem cumparaturi de la supermarketuri straine, sa ne incolonam spre serviciu pe biciclete cu atas, din care sa ne descarcam copiii in fata gradinitei sau a scolii, sa nastem, eventual, in pauza de masa. Si, in mod obligatoriu, sa stam disciplinati la cozi in fata ghiseelor fiscului, pentru a ne plati darile catre stat. De restul s-ar ocupa Elena Udrea si gasca ei. Pentru ca, nu-i asa?, este "singurul ministru care are sange-n pasarica", dupa cum o lauda un primar PRM din Piatra Neamt. Doamna Udrea are nevoie de un banal tampon. Intern sau extern. Sa-i absoarba emanatiile bolnave, care ne otravesc viata.