marți, 14 iunie 2011

Păcălită de un amorez care s-a dat drept procuror DIICOT O ieşeancă lăsată lefteră cere daune morale de 100.000 de lei!

Idila începută pe internet s-a terminat foarte prost pentru o ieşeancă. Nicoleta P. l-a cunoscut pe Andrei Lucian Roşu (21 de ani) în primăvara lui 2009 şi s-a îndrăgostit de el. Bărbatul, care s-a prezentat drept… procuror DIICOT şi fiu de ex-secretar de stat, s-a mutat cu ea. A început chiar să vorbească despre nuntă, dar a lăsat-o lefteră

Prima dată, potrivit procurorilor, Roşu a acţionat în iunie 2009, după ce Nicoleta a lăsat în torpedoul maşinii un portofel cu 1.400 de lei. În miez de noapte, bărbatul i-a spus iubitei că sună alarma la maşină şi a coborât. A luat portofelul şi a răvăşit actele, apoi i-a zis Nicoletei că maşina a fost spartă, dar va avea grijă ca hoţii să fie prinşi. A ascuns portofelul după coşul de rufe, iar a doua zi i l-a dat Nicoletei gol, spunându-i că l-a recuperat un poliţist.

După ce femeia i-a spus codul PIN şi cardul ca să plătească chiria, Roşu a început să-i ia bani din cont şi să arunce cu ei în stânga şi-n dreapta. Aşa a plătit chiar avansul pentru rochia de mireasă a Nicoletei! Când femeia şi-a dat seama că-i lipsesc 1.900 de lei, s-a prefăcut că discută la telefon cu directorul BCR şi a anunţat-o că ancheta e în desfăşurare. Mai mult, a convins-o să retragă şi restul de 1.792 de lei şi, vorba vine, să-i trimită la Bucureşti, pentru că sunt... bani marcaţi şi aşa poate fi prins hoţul. De fapt, cu acei bani cuplul s-a distrat la mare, unde Roşu a fost iar galanton pe spezele iubitei.

La începutul lui august, Roşu i-a spus Nicoletei că un angajat al BCR i-ar fi luat banii, iar pentru ca să-i primească înapoi trebuie să comunice datele unui cont la... BRD. Din nou, Nicoleta i-a dat crezare şi chiar l-a ajutat să pună mâna pe cardul la BRD al mamei sale şi să-i afle PIN-ul. Şi pe acesta bărbatul l-a golit, luând 6.781 de lei. În timp ce îşi ducea viitoarea soţie la Braşov sau Sibiu şi plătea cu banii ei, Roşu îi spunea că DIICOT acoperă toate cheltuielile.

Când n-au mai fost bani pe card, amorezul a schimbat strategia. Cum începuseră pregătirile pentru nuntă şi restaurantul era arvunit, i-a zis Nicoletei că-i dă la curăţat bijuteriile şi le-a amanetat. Apoi, a convins-o să plătească pentru bijuteriile pe care el urma să le dea rudelor 5.310 lei, bani pe care Nicoleta i-a împrumutat de la o prietenă. Aurul a luat şi de data aceasta calea amanetului, împreună cu cel luat ca să acopere o „datorie” a tatălui lui Roşu la bulibaşa din zona sa.

Nicoleta a aflat cine e iubitul ei de la poliţişti. Aceştia fuseseră anunţaţi că se întâmplă ceva necurat de amica ei, care nu-şi primise înapoi banii împrumutaţi. Când i-au bătut la uşă oamenii legii, Nicoleta se pregătea să meargă la Bucureşti, la „înmormântarea” tatălui lui Roşu.

Până la urmă, bărbatul a fost trimis în judecată pentru furt, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi înşelăciune. Procesul va continua pe 23 iunie, Roşu cerând termen pentru a-şi angaja avocat. Nicoleta vrea de la cel cu care era gata să-şi pună pirostriile daune materiale de 35.000 de lei şi morale de 100.000 de lei.
(Ş. Czeller)