joi, 15 iulie 2010

Femeia si hartile

Scenă reală: femeie de 50 de ani, are permis de 25 şi chiar conduce 10.000 km. pe an. Se rătăceşte într-un oraş relativ cunoscut, la vreo 50 km. de localitatea de domiciliu. Pentru mine, oraşul respectiv era complet necunoscut. O jumătate de oră, fără nici o exagerare, se uită la harta din faţa ei, despăturită pe volan. Cred că atunci am înţeles expresia "ca broasca la termometru". După jumătatea aceea de oră, îmi dau seama ce se întâmplă şi sugerez diplomatic o posibilă ieşire din situaţie: "nu ar fi bine să vedem mai întâi unde suntem?"

A povestit după aceea la toate cunosştinţele ce deşteaptă sunt eu, că am ştiut cum se începe folosirea unei hărţi. În 25 de ani de condus, nu-i trecuse prin minte aşa ceva, să vadă mai întâi unde se află ea, pe harta din faţa ei.

luni, 12 iulie 2010

Am fost acolo... Muie Elenei UDREA!

Fata din padure: si kill ...

m-am facut tuciurie si am facut baie in mare doar in chiloti ! senzatia celor care erau pe faza cand ma aruncam in cap de pe dig ...

am fost acolo ... unde sunt familii ... cu un copil , doi sau trei sau chiar patru...

mancare destula , calic sa fii!

bai, deci , jur ! e primul meu concediu in ' afara' . si recunosc ca-s fata de la tara si straina de astfel de ' serveste-te , cu ce poftesti! " .
in prima zi , mi-am pus in farfurie , 3 feluri de papa! ca nu le cunosteam , ma! le-am gustat , am si mancat , am si lasat..
bai, dar! imi fuse o rusine , aproape , spre harakiri , ca lasai in farfurie si nu mancai !
mi-a fost rusine cu mine si pana mea! m-am simtit ca dracu! dupa masa , m-am dus direct in mare si am innotat pana dincolo de geamandura mortilor lor , ca nu ma mai interesa unde kil ajung!

am auzit un fluierat insistent si m-am intors cu gandul la copil. ca asa , nebuna cum sunt si tampita , am totusi , un copil care ma iubeste asa cum sunt!!

dci, concediul asta , mi-a adus 3 nervi in plus si mult dezgust de ceea ce am vazut. calicie si disperare! NU DE LA oamneni saraci! ca pe aia i-as intelege ...

nu-s cum dracu' , m-am redresat a doua zi . mi-am pus fix 3 frunze de salata , 3 masline si 1 bucata de carne . am " has " tot si nu m-am saturat ,. mi-am mai pus alte tri frunze de laptuci si m-am saturat...

nu-s cum naiba , imi venea sa plang ca o pizda proasta ce-s , cand ma uitam in jur si vedeam ca ramnanea mancare ! elena asta si tereza rahatului romanesc , da pantofi doamnelor din ' gagautii din deal ! alea care nu mai au drumuri nici de cizme ! dar de pantofi cu toc!?\\ muista ce esti , fei ! DE CE NU TE-AI DUS CU MANCAREA LASATA IN FARFURII DE TAMPITI CARE NU STIU CE ESTE FOAMETEA?!
TE-AI DUS CU PANTOFI CU TOC SI CIOCOLATA , vaca pamnatului romanesc!

in alta dezordine de idei !

bai, fufelor ! nevestelor care trantirati un plod , doi ... nu va sufar! neveste disperate si isterice si cu gura mare! faceti-va , fei , futu-va in gura de muiste nedeclarate , un blog! si spuneti-va aicea iubirea ce o purtati pt labarii de langa voi !

va agatati de gatul lor pe ' sezlonguri' , le cersiti ' un pupic' si un ' cocteil ' de la barul de pe plaja ....
aia, siderati de suncile si celulita voastra , cu ochii la copilsul ce se joaca cu lopetele in nisip , nevinovat , cu ochii la naturaletea ' din nisip'. COPILASII! CA asta va e salvarea!

Aveti acceptul meu de mama ., sa fiti grase , exact 9 luni dupa nastere! Dupa 9 luni , nu sunteti decat niste NESIMTITE. Cu barbat ok , lnaga voi , cu copii sanatosi si destepti si cu pretentii la fidelitatea jumatatii....

fei, parvenitelor! nu tineti un barbat langa voi cu fite si pretentii de doamna pe litorarul bulgaresc!
nu asa! fiti dracului naturale ! ca e mult mai bine!

oricum, barbatii sunt muuuuult mai naturali ca noi , fei , perfectelor ce vreti sa fiti!\\


mi-e scarba de voi si sunt mama si mai sunt si femeie!

am vazut si excepii . asta mi-a dat o stare de bine si de confort .

conculzie

m-am relaxat , in kilu' meu' si am invatat ceva:

fii cine esti ! ca e muuuult mai bine pt toata lumea


mi-a fost dor de voi!

blogari fara indentitate dar cu suflet !

SVF!

Regression

Helena: (pe post de: ne suntem unii altora atat de straini, incat ne este frig unii langa ceilalti. si ne este bine asa.)

buna dimineata. sunt, dupa cum ma stiti, mai multe femei intruna. din care nici una din ele nu stie ce vrea. mai pe scurt, suntem o adunatura de tampite indecise. mai bizar ar putea sa le para unora dintre voi ca fiecare din ele iubeste cate un alt barbat. mie nu. momentan suntem toate captive in corpul uneia. incapatanata, snoaba, si extremista. care refuza sa manance si sa bea apa. care refuza sa accepte consecintele unor evenimente-esecuri-cu-care-nu-poate-trai. pe care nu si le poate inca asuma. cu care nu isi poate dormi noptile. care isi reneaga conditia. bla bla bla. de exemplu, cel mai des ma obisnuisem in copilarie sa-mi reneg mama. mi-era comod asa. mi-e cel mai comod lucru din lume sa ranesc, sa reneg si sa desfiintez oameni. si sa-ti si repet asta, ca sa ma simt la adapost de tine. uneori ma simt de parca am si uitat, de parca nici nu mi-as mai dori sa simt altfel. comoditate inseamna siguranta. nevoia fiecaruia de a se auto-distruge se numeste constiinta. si e fireasca. dar nu vreau sa ma gandesc azi la acest aspect. imi prefer oricand momentele blonde in locul celor in care nu-mi ramane nimic altceva de facut decat sa ma sprijin in zidurile mintii mele. unclean sau nu. cel mai des cand incep sa o iau razna, ma bazez ca mai pot sa-mi simt temperatura macar in propriile-mi cuvinte. si e bine si asa rau. uneori ma simt straina chiar si de mine insami. ceea ce gandesc si simt nu poate sa apartina pielii mele, imi trecuse prin cap intr-o zi de duminica. sau azi. daca iti pun pielea mea cuminte in palma, nu inseamna ca sunt si eu acolo. sau ca ma si pricep sa fac promisiuni. sau ca mi le si tin. de exemplu acum doua zile. ma intalnisem cu un fost iubit pe strada. sau intre marginile a doua adrese de email. adica fost iubit inseamna ca are eticheta. barbatii cu eticheta sunt indosariati , clasati, renegati. in cel mai rau caz uitati. in cel mai bun pastram detalii pe care sa le consumam la rece in toate diminetile in care ne bem cafeaua pe stomacul gol. singure. deci. ne priveam unul pe altul atat de tembel, atat de previzibil de gol. incat as fi putut in momentul acela sa-mi scot tacticos agenda din poseta neagra, da aia neagra cu franjuri, cea mai poseta din lume, etc., si sa scriu clar, adanc si apasat, inclinat inspre stanga: baby, ne suntem straini unul altuia. raceala ta ma ucide. frigul cu care mi te insinuezi pe piele ma face sa-mi fie greata. ma scoate din minti uneori termenul de frigiditate emotionala. deci spune-mi ca m-am inselat si ca nu ne-am iubit niciodata. mi-ar fi mai bine asa.

(pe post de: noi suntem patetice cateodata, iar voi previzibil de boi. si nu este bine asa)

in una din zile il intrebasem ti se pare ca sunt o femeie usoara? a raspuns, baby, daca tu esti usoara, atunci sunt si eu usor. in alta zi i-am spus baby, exista trei categorii de barbati in viata asta. barbati pe care ii iubim dar nu-i putem poseda for ever and ever after. pentru ca ne sunt insuficienti. barbati pe care ii folosim ca pe servetele demachiante. sau pe post de tarfe. si-atunci e obligatoriu sa folosim prezervativ. si barbati pe care o femeie ca mine trebuie sa-i recunoasca de la distanta. barbati pe care trebuie sa-i iubesti si sa-i ai din oficiu. ma intelegi? tu esti unul de genul. eu pe tine de iubesc de la primul cuvant. din oficiu. adica mai intai a fost Cuvantul si dupa aceea ai fost tu. adica mai intai ne-am pus in brate cuvintele si mai apoi ne-am inteles unul pe celalalt. si cand mi-am dat seama de certitudinea tuturor acestor stari de fapt, am ras. de dragul tau. stii ca ma indragostesc iremediabil de toti barbatii care stiu sa ma citeasca. si mi-e bine si mi-e suficient si ma multumesc cu atat si iti multumesc ca ma faci sa ma simt femeie si frumoasa langa tine. si iti multumesc ca existi si esti atat de complet si de cald si de prezent. de cate ori intind mana dupa tine. de cate ori ma impiedic si ma prinzi. si nu am sa-ti cer niciodata nimic altceva. in alta zi s-a uitat la mine ca la oricare alta, asa cum ma uit eu de tampit de fiecare data cand mor diminetile de somn in trafic la semnul cedeaza trecerea, si m-a intrebat: baby, ne futem? am zis nu.

(pe post de: sunt Helena. am omul meu. /liber la orice ora./ne intelegem dintr-un gand./stie ca vin de departe./din centru, din Union Square sau/din alt loc inexistent./cand ne atingem /ploaia incepe sa curga in slow motion.

[si nu-mi este bine asa. dar ma straduiesc. imi promit])


-a ma iubi pe mine e o cursa contra cronometru pe viata si pe moarte. e ca un cerc in care intri si din care nu iti dau, nu am sa-ti dau. nici o sansa sa scapi.

-toti barbatii pe care i-am iubit, s-au simtit macar intr-un anumit punct al vietii lor, in dreapta mea, nemuritori.

-nu-mi va fi niciodata suficient un barbat care considera ca are drepturi depline asupra mea. ca ii apartin.

-am lasat in strada singuri, mototoli sau matoli, si in deriva. zeci de barbati. as fi privit poate in urma lor, daca nu mi-ar fi fost intotdeauna imprecis de lene sa o si fac. si am facut toate acestea din cele mai puerile si amuzante motive. pe unul ca nu purta sosete albe, pe altul ca il chema Gheorghe. pe unul ca ma vroia mai mult decat amanta, pe altul ca se uita la Iubire Interzisa si la Nora Pentru Mama si dupa-aia vroia sa-mi povesteasca. pe unul ca nu avea degete lungi si fine de chirug, sau macar de pianist, pe altul ca le avea dar nu stia ce sa faca cu ele. (remarcati cacofonia, va rugam). pe unul ca nu imi baga limba in gura in cercuri perfect concentrice, pe altul ca ii trecuse intr-o zi prin cap ca din relatia noastra perfecta nu lipseste nimic altceva decat o blonda. (a nu se intelege gresit. daca mi-ar fi trecut mie asta prin cap, ar fi fost ok. daca i-a trecut lui, a fost doar un moment inutil si relativ pervers.) e mai mult decat stabilit si resemnat gandul, ca intr-o zi am sa-l parasesc si pe gagiu-miu. nu ca nu l-as iubi, vorba lui, mai mult decat orice. ci din simplul motiv ca a uitat sa-si doreasca sa ma mai seduca. din punct de vedere minim intelectual. mi-a pus si el mie o eticheta. pe mine scrie a lui. si atat. si crede ca e suficient sa ne prinda pensiile impreuna in ritmul acesta. desigur, mi-e lene si frica de mine insami (dormind singura intr-un pat) sa-i spun ca ritmul povestii noastre s-a pierdut. s-a rupt undeva pe drum, presupun. si zic asta doar ca sa nu ma simt vinovata de nimic. din obisnuita-mi comoditate. si nici unul dintre noi doi nu s-a obosit macar. sa se aplece si sa incerce sa ne stranga detaliile si certitudinile cum ca mai suntem si-n ziua de azi doi oameni care se iubesc. de pe jos.

-si sper ca nu mai trebuie sa-ti spun nimic altceva, ca sa-ti fie clar unde ai gresit, cand iti spun We both have our hands to give /Take mine I shall lead you afar. ar fi trebuit sa stii toate acestea. From delight to fury from fury to clarity /I make myself whole through all beings./ I am young my blood rises over my ruins/ ar fi trebuit sa stii. We have our hands to entwine/ Nothing can ever seduce better.

Ar fi trebuit. Ar fi…

Later Edit:

Gandesc si pronunt numai cuvinte de iubire. Sunt in pace si armonie cu viata. Gandesc si pronunt numai cuvinte de iubire. Sunt in pace si armonie cu viata. Gandesc si pronunt numai cuvinte de iubire. Sunt in pace si armonie cu viata.