sâmbătă, 10 iulie 2010

Ghid de inteles femeile

Femeia este un lucru greu de cunoscut de mintea masculului de rînd. E privita cu o teama mistica, la fel ca si fulgerul si vulcanii. Si, la fel ca si acestea, omul obisnuit are nevoie de un expert ca sa le înteleaga. Azi voi demonta patru mituri legate de aceste creaturi cu tate.

a) Femeile se orienteaza mai slab în spatiu decît barbatii pentru ca sunt proaste. – fals

Femeile se orienteaza prost în spatiu pentru ca se orienteaza exceptional în timp. Spre exemplu tu nu mai tii minte ca acum doi ani erai cam beat si ea era dezbracata deasupra ta si i se balabaneau tatele în jos si ai început sa razi si i-ai zis ca are tatele ca de capra si habar n-ai acuma de ce cand te certi cu ea îti zice „Si curva de ma-ta are tatele ca de capra, nu io!”. Sau acu 4 ani cînd prietena ei Maricica era în fusta scurta si te-ai uitat la picioarele ei 2,6 secunde în loc de maximul acceptat de 2,4 si apoi te-a întrebat „nu-i asa ca lu Maricica îi sta bine în fusta?” si tu ai raspuns „da” cu 0,6 secunde prea repede si te mirai tu dup-aia ca a rupt prietenia cu Maricica si la momentul actual îi reprosezi ceva si ea raspunde nervos „Fute-o pe Maricica atunci, daca nu-ti convine!” si tu sincer nici nu mai tii minte cine e Maricica.

DAR EA TINE MINTE!

b) Femeile au vederea periferica mult mai buna decat barbatii - partial adevarat

Intradevar, femeile vad mai bine în lateral, dar asta nici nu apuca sa compenseze faptul ca femeile nu pot vedea prin sticla si ca nu se pot uita în sus. Ca sa vada ce e deasupra lor ele sunt nevoite sa încline capul la dreapta pîna cînd urechea se lipeste de umar si apoi sa roteasca de gat spre stînga.

c) Femeile nu se pricep la matematica pentru ca sunt proaste – fals

Femeile nu se pricep la matematica pentru ca au nevoie de un anumit tip de concretizare a elementelor pe care le calculeaza. Spre exemplu, daca Ana are 6 mere jumatate si mai gaseste 3 mere jumatate, o femeie niciodata nu o sa poata deduce ca Ana are în total acum 10 mere. Dar daca Ana are 6 pantofi jumatate si mai gaseste 3 pantofi jumatate, femeia îsi va da seama imediat ca Ana are zece pantofi dintre care unul trebuie reparat.

d) Femeile trebuie ajutate pentru ca sunt mai fragile si mai putin descurcarete decat barbatii – fals

De fapt ele sunt la fel de puternice si descurcarete ca noi. Nu e nevoie sa le ajuti. Doar vor sa vada daca esti destul de unealta încat sa le cari poseta si sa le scrii doua paragrafe din referatul la economie. Ar putea si singure dar vor sa vada daca te pot convinge sa o faci în locul lor. Ca daca da, poate esti si destul de prost încat cine stie, în viitorul mediu sa fii dispus sa le cresti si copiii si sa crezi ca-s ai tai, desi cam seamana cu mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu